A 2013. LXXVII. felnőttképzési törvény módosulásara való felkészülés miatt a tanfolyam szünetel

Érdeklődés esetén érdemes feliratkozni hírlevelünkre, a tanfolyam újraindításáról minden érdeklődőt tájékoztatni fogunk.

Intenzív online digitális fotótanfolyam, DSLR és bridge kamera tulajdonosoknak, kezdőknek és haladóknak

 • Szeretnéd gyorsan üzembe helyezni vadonatúj fényképezőgéped?
 • Épp elutaznál vagy fontos születésnap közeledik, melyet megörökítenél?
 • Gyakran rácsodálkozol a varázslatos naplementéket vagy száguldó autókat megörökítő fotókra?
 • Szívesen fejlesztenéd fotós ismereteidet, de szeretnél kényelmesen, otthonról tanulni?
 • Nagyon elfoglalt vagy és a tanuláshoz jó lenne, ha az oktatás üteme alkalmazkodna Hozzád?

Akkor az online fotótanfolyam Neked való, itt a helyed a kezdő és haladó fotósok személyre szabott, elméleti és gyakorlati képzésén.

A tanfolyam újraindulásakor azonnali tanfolyam kezdési időpont

Mivel a tanfolyam online és a leckék a tanfolyam weboldalán érhetőek el, így a tanfolyam újraindításakor a beiratkozás folyamatos lesz, lehetőség lesz azonnali kezdésre, a tanfolyam díjának  rendezését követően.

Fotótanfolyam csomagok

Alapvetően három tanfolyam csomag közül választhatsz, de ha ezektől eltér az elképzelésed, érdemes jelezni, mert a képzés rugalmas vagy kérhetsz ettől teljesen eltérő, akár egyéni képzést is.

Milyen előnyei vannak az online fotótanfolyamnak?

Fotótanfolyam kezdőknek és haladóknak

A fényképezőgép kezelésétől az érdekes expozíciós trükkökön és beállításokon keresztül a képek látványos prezentálásáig minden témában nagyon gyorsan fejlődhetsz.

Tény, hogy rengeteg jobbnál-jobb könyv érhető el a témában, de egy intenzív elméleti és gyakorlati fotós képzés nagyon hatékony lehet, ha egyik napról a másikra szeretnél gyors fejlődést elérni.

Akkor is Neked való az intenzív fotótanfolyam, ha most vásároltál új fényképezőgépet és szeretnéd minél jobban kiaknázni a funkcióit.

Egyéni és rugalmas időbeosztás

Másfél hónapba besűrítjük az oldalon látott fényképek mögött álló 10 éves gyakorlat összes tudását.

Eközben online támogatást garantálok, ha kérdésed merül fel. A fotótanfolyam időbeosztása rugalmasan egyedül hozzád alkalmazkodik, akkor dolgozod fel a tanfolyam anyagát, amikor csak tetszik.

Amennyiben igényelsz személyes konzultációt is, annak időpontja is elképzelésedhez igazodik, szerény felárral még akár esténként vagy hétvégén is részt vehetsz a konzultáción.

Az elméleti és gyakorlati kérdéseket Skype-on is tisztázhatjuk, képértékelés is kiválóan működik online, így az ország vagy a világ túlsó végéről is nyugodtan jelentkezhetsz a fotótanfolyamra.

Ezt követően sem maradsz Magadra kérdéseiddel, mert a fotótanfolyamhoz jár a FotoFolio FotoKlub Facebook támogató fotószakkör csoportjának örökös tagsága.

Képértékelés és tartós távsegítség

A digitális fotótanfolyam során konkrét feladatokat is kitűzünk és a fényképeidre konkrét, személyre szabott visszajelzést kapsz.

Ha megrendeled a lehetséges további képértékelés modult, akkor ott is csak a Te képeiddel és kérdéseiddel foglalkozunk.

A már meglévő fotóidat is megnézhetjük vagy a fotótanfolyam után készítetteket értékeljük, a Te választásod szerint, de vegyíthetjük is a két lehetőséget, hogy transzparens legyen a változás.

Ha kevés és drága az időd, akkor ez a módszer nagyon hatékony számodra. Ha sürgős a felkészülés és nem áll módodban több hónapig látogatni egy képzést, akkor is Neked való az intenzív fotótanfolyam.

Zártkörű Facebook fotószakkör

Ha fotós közösségre vágysz, a fotótanfolyam révén tagja lehetsz zártkörű Facebook-os fotószakkörünknek, ahol a tanfolyam hallgatói kommunikálnak egymással. Képeket osztunk meg és értékelünk.

Megnézzük híres fotósok képeit, fotósorozatait. Posztolunk a fényképezéssel kapcsolatos híreket, újdonságokat, éppen nyíló vagy rövidesen záró kiállításokra hívjuk fel a figyelmet.

Megosztunk érdekes és aktuális, szezonális fotótémákat. Akár közös programokat is szervezhetnek a tagok ezen a fórumon.

Like-old oldalunkat és nem maradsz le egyetlen fotós információról sem.

Az online digitális fotótanfolyam tematikája

Általános fényképészeti ismeretek

 1. Bevezető, (saját) gépkezelési ismeretek
 2. Fényképezés alapvető összefüggései (fény, mélységélesség, záridő, érzékenység) és a helyes expozíció kiválasztása adott körülmények (fényviszonyok) és célkitűzések esetén (portrékészítés)
 3. Kompozíciós alapelvek és hatásuk (centrális, aranymetszés, átló, stb.)
 4. Helyes perspektíva kiválasztása, mit fotózzunk felülről, alulról, szemmagasságból (pl. gyermek fotózás)
 5. Képfeldolgozás (vágás, alapvető tónus és kontraszt igazítás)
 6. Portré retusálás
 7. Prezentáció (egy témához kapcsolódó képsorozat kiválogatása, képriport összeállítás) és publikálás az interneten, szerzői jog védelme, fotóetika
 8. Slide-show készítés, zene hozzáadásával

Tematikus fotótanfolyam modulok

 • Utazás, vakáció fotózása
 • Kreatív portréfotózás, családi és gyermekfotó*
 • Enteriőr és épületfotó
 • Természetfotó (tájkép, állat- és növényfotó)
 • Makrofotó
 • Ételfotózás*
 • Tárgyfotózás* (ruházati cikk, háztartási és műszaki cikkek, óra és ékszer stb.)
 • Fotóriport
 • Sportfotó
 • Éjszakai és csillagfotózás
 • Extra technikák: Fényírás

*A megjelölt témáknál az otthoni körülmények közötti, műtermi eszközök nélküli fényképezésre fókuszál a tanfolyam.

A tanfolyam helyszíne

 • A tanfolyam online, így a világ bármely tájáról megrendelheted.
 • A konzultációk alapvetően Skype-on zajlanak.
 • Az igény esetén választható személyes konzultáció  a 9. kerületben zajlik.

A FotoFolio online digitális fotótanfolyama egy olyan képzési forma, mely kezdő fotósok vagy haladó hobbifotósok számra készült

Olyan fényképezés iránt érdeklődők számára ajánljuk, akik

 1. gyorsan szeretnének a gyakorlatban fejlődni, mert mondjuk egy szép vakáció vagy gyermekük születés, születésnapja vagy egyéb olyan esemény előtt állnak, ami indokolja a hirtelen és gyors fejlődést
 2. olyan hobbifotósoknak, akik most váltottak tükörreflexes gépre és a komoly készülékkel való ismerkedési szakaszon szeretnének nagyon gyorsan túllendülni
 3. illetve szeretnék új gépük összes opcióját és lehetőségeit gyorsan és hatékonyan, akár a gyakorlatban is megismerni, szeretnék, ha valaki a gyakorlatban mutatná be a készülék használatát és adna hozzá tippeket
 4. érdeklődnek a fényképezés valamely konkrét területe iránt (természetfotózás, makrofotó, fotóriport, gyermekfotózás)
  szeretnék a gyakorlati ismereteket gyorsan és hatékonyan akár személyes konzultáció keretében is megismerni
 5. szeretnék tudni, hogy milyen utómunkálatokat érdemes elvégezni a képeken (alap retusálás, vágás, melyektől azok igazán látványosak lehetnek)
 6. szeretnék tudni, hogyan prezentálják alkotásaikat mások számára a lehető legérdekesebben (képsorozatok ésszerű összeállítása, montázsok, slideshow)
 7. a nagy csoportos tanfolyamok helyett a személyre szabott, rugalmas és hatékony oktatást részesítik előnyben
 8. nem érhetőek el számukra az általában nagyvárosokra fókuszáló offline fotótanfolyamok, mert azoktól távol, vidéken vagy külföldön élnek.

Legfontosabb kérdések az online digitális fotótanfolyam kapcsán

Ad-e valamilyen hivatalos képesítést az online digitális fotótanfolyam?

A tanfolyam egy hobbifotós tanfolyam, melynek keretében sok éves fotós tapasztalatom és képzett fényképészként szerzett ismereteimet adom át az érdeklődőknek. Fontos azonban, hogy a tanfolyam nem akkreditált és nem iskolai jellegű képzés.

Ezen tanfolyam elvégzéséről – a vonatkozó (felsőoktatásra és szakképzésre vonatkozó) jogszabályokat figyelembe véve – igény esetén tanúsítvány/igazolás kiadására van lehetőség.

Oklevél kibocsátása csak felsőoktatásban van mód, bizonyítvány pedig általános iskolai és középiskolai, illetve OKJ-s képzésről bocsátható ki.

Alkalmassá tesz portréfotós vagy esküvői fotós fényképész vállalkozás indítására az online digitális fotótanfolyam elvégzése?

A tanfolyam a fotózással kapcsolatos ismeretek megszerzésére vagy elmélyítésére alkalmas, de nem alapozható rá későbbi üzleti fényképész tevékenység.

Fényképész (portréfotós, baba-mama-esküvői fotós stb.) vállalkozás indításához ma Magyarországon minimum OKJ-s vagy ennél magasabb szintű fényképész képzettség szükséges vagy valaki a vállalkozásban, akire az elmondható.

A vonatkozó jogszabály külön kitér rá, hogy a fenti fényképészeti ágak a fényképész tevékenységhez tartoznak és fotóriporteri tevékenység címszó alatt nem végezhetőek (utóbbi nem igényel szakirányú végzettséget).

Intenzív online digitális fotótanfolyam I DSLR I árak és csomagok

Fontos figyelem felhívás

Amennyiben fényképészként szeretnél üzleti tevékenységet folytatni, portrét vagy esküvőt szeretnél ennek keretében fényképezni, kérlek, más képzési formát válassz, ehhez ugyanis ma Magyarországon a jogszabályi előírások alapján minimum OKJ szintű vizsga szükséges!

Bárminemű csalódás és félreértés elkerülésére nagyon fontos hangsúlyozni, hogy jelen tanfolyam – ahogy általában a hobbifotós tanfolyamok sem – nem alkalmas ilyen szintű képzettség megszerzésére!