Ad-e valamilyen hivatalos képesítést az online digitális fotótanfolyam?

A tanfolyam egy hobbifotós tanfolyam, melynek keretében sok éves fotós tapasztalatom és képzett fényképészként szerzett ismereteimet adom át az érdeklődőknek. Fontos azonban, hogy a tanfolyam nem akkreditált és nem iskolai jellegű képzés.

Ezen tanfolyam elvégzéséről – a vonatkozó (felsőoktatásra és szakképzésre vonatkozó) jogszabályokat figyelembe véve – igény esetén tanúsítvány/igazolás kiadására van lehetőség.

Oklevél kibocsátása csak felsőoktatásban van mód, bizonyítvány pedig általános iskolai és középiskolai, illetve OKJ-s képzésről bocsátható ki.

Alkalmassá tesz portréfotós vagy esküvői fotós fényképész vállalkozás indítására az online digitális fotótanfolyam elvégzése?

A tanfolyam a fotózással kapcsolatos ismeretek megszerzésére vagy elmélyítésére alkalmas, de nem alapozható rá későbbi üzleti fényképész tevékenység.

Fényképész (portréfotós, baba-mama-esküvői fotós stb.) vállalkozás indításához ma Magyarországon minimum OKJ-s vagy ennél magasabb szintű fényképész képzettség szükséges vagy valaki a vállalkozásban, akire az elmondható.

A vonatkozó jogszabály külön kitér rá, hogy a fenti fényképészeti ágak a fényképész tevékenységhez tartoznak és fotóriporteri tevékenység címszó alatt nem végezhetőek (utóbbi nem igényel szakirányú végzettséget).

FONTOS: Jelen tanfolyam, ahogy általánosságban is a hobbifotós tanfolyamok nem alkalmasak ilyen szintű képzettség megszerzésére, amennyiben fényképészként szeretnél üzleti tevékenységet folytatni, portrét vagy esküvőt szeretnél ennek keretében fényképezni, más képzési formát válassz!